Waarom vervuilen zuigerveren door koolstofafzettingen?

Meestal worden vervuiling en ophoping van koolstofafzettingen veroorzaakt door brandstof van lage kwaliteit, overmatige brandstofinjectie, slecht luchtfilter of het aantal kilometers dat de auto heeft afgelegd. Wanneer de afzettingen teveel worden, hopen ze zich voornamelijk op de koppen van de zuigers, waardoor de juiste flow van het lucht-brandstofmengsel niet gelijkmatig over de cilinder wordt verdeeld. In het andere geval zet koolstof zich af in zuigerveren en verhindert het een betere afdichting en compressie.

Het kan ook worden verkregen met een vastzittende zuigerveer en dan begint er olie doorheen te stromen, wat op zijn beurt een negatief effect heeft op andere elementen zoals de turbo en zijn geometrie, motorkleppen, DPF of katalysator, omdat ze kalkaanslag en koolstofafzettingen beginnen te verzamelen. Het ergste is dat de geaccumuleerde koolstofdeeltjes op zuigerveren vele malen meer wrijving creëren tussen cilinder, zuigerveren en zuiger als koolstofdeeltjes met een zeer hoge hardheid! Om deze afzettingen normaal gesproken te verwijderen, kunnen verschillende brandstofadditieven of gecompliceerde manieren worden gebruikt. Met een volledige demontage van de motor, wat een moeilijk, langdurig proces en een dure procedure is, die ook riskant is.

Hoe de zuigers en zuigerveren reinigen zonder demontage?

Door toevoeging van waterstof stijgt het octaangetal van de brandstof en de werkingsfrequentie van de motor, wat verder bijdraagt ​​aan het losmaken en verwijderen van koolstofafzettingen op zuigers en zuigerveren. Met één procedure van 60 minuten reinigen we ook motorkleppen, turbocompressor, roetfilter of katalysator. Carbon Cleaning kan u aanzienlijke kosten voor vervangende onderdelen besparen en toekomstige problemen door kalkaanslag en koolstofafzettingen voorkomen.