Reinigt waterstof de injectoren?

Er zijn veel manieren om brandstofinjectoren te reinigen of te vervangen voor verschillende prijzen. De duurste optie is om ze te vervangen door nieuwe. De kosten van het vervangen, variëren aanzienlijk en zullen uiteraard afhangen van het aantal injectoren dat uw motor heeft. Een redelijk alternatief is om ze te verwijderen en handmatig schoon te maken, wat lastig is en tijd vereist. Niet alle injectoren zijn zo eenvoudig te demonteren. Ze zijn kwetsbaar en kunnen beschadigd raken.

Hoe verstopping van de injectoren voorkomen? Effectieve oplossing: decarboniseren.

De benzine-injector is een onderdeel van de motor, die zich bij de ingang van de cilinder bevindt. Het injecteert brandstof. De injectoren zijn een duur onderdeel dat zelden kapot gaat. De injectoren kunnen echter verstopt raken. Wanneer de injectoren verstopt zijn, vormen er koolstofafzettingen die de brandstofstroom verminderen en deze niet meer goed verspreiden. De vorm en dichtheid van de injectie zijn van invloed op de motorprestaties.

Oorzaak van verstopping van de injectoren zijn koolstofafzettingen en hars. In combinatie met hoge temperaturen zorgt het voor meer volledige aanslag en verstopping. Het effect van verstopping kan toenemen bij gebruik van brandstof van lage kwaliteit. De belangrijkste oplossing is om brandstof van hoge kwaliteit te gebruiken. Het heeft betere en schonere additieven om motoronderdelen, inclusief benzinepomp, te helpen onderhouden. Het gemakkelijkere alternatief is de waterstofreiniging – zonder demontage of dure supplementen. Reinigen met waterstof duurt 1 uur en kost aanzienlijk minder in vergelijking met het vervangen van nieuwe injectoren.