De bougies schoonmaken.

Naast carbon cleaning van andere belangrijke onderdelen zoals turbo, motorkleppen, DPF / FAP-filter of katalysator, reinigen we ook de bougie. Dit verlengt hun levensduur en bespaart u vervangingskosten.

Waarom worden bougies vuil?

In principe zijn de bougies ontworpen om zelfreinigend te zijn. Wanneer ze echter vies worden, kunnen ze misfires veroorzaken, nemen vermogensverlies, brandstofverbruik en emissies toe. Ieder ander model motor vereist een bepaalde specificatie van de bougie. Om verschillende redenen worden ze beïnvloed door lekkende olie uit de zuigerveren of een vuile flowmeter die meer injectie of meer brandstof veroorzaakt. Vervolgens ontstaan er koolstofafzettingen op de elektrode die verbranding veroorzaken.

Lang rijden en hoge snelheid verhoogt de motortemperatuur, wat gunstig is vanuit het standpunt van zelfreiniging van de bougies. Korte stadsritten (start-stop verkeer) zijn echter geen goede zaak, de temperatuur is niet hoog genoeg om de zelfreiniging te ondersteunen, waardoor koolstofafzettingen op de elektroden worden afgezet. Dit leidt uiteindelijk tot slechte vonkvorming en ontstekingsfouten. Elektriciteit die naar de bougie wordt gestuurd, vormt een kortsluiting in de spoel, bovendien circuleert het onverbrande brandstof-luchtmengsel tegelijkertijd (via recirculatie van uitlaatgassen – EGR), wat helpt bij het opbouwen van koolstofafzettingen. Andere motoronderdelen zoals motorkleppen, turbo en geometrie van de turbocompressor, katalysator en anderen, gaat door de uitlaatdemper in de vorm van overmatige uitstoot en vervuiling.

De Carbon cleaning verlengt de levensduur van de bougies, in slechts 60 minuten, zonder demontage.